maanantai 28. heinäkuuta 2008

Tää täältä varovasti kurkkaa..

.. ja miettii että onkohan viimeisetkin blogin lukijat hyljänneet tämän blogin.
On vain muka koko ajan niin kiirettä ettei ehdi keskittymään kirjoittamiseen. Ei sillä että olis mitään kirjoittamisen arvoistakaan tapahtunut.


Kesä on ollut kyllä niin täynnä touhua ja tohinaa ettei voi sanoin kuvailla. Lähinnä olen ollut tuolla ulkona poimimassa mansikoita, ulkoiluttamassa marsuja, vahtimassa tyttöjä rannalla ja auttamassa miestä kaivamaan takapihalle paikan uudelle vierasmajallemme, josta kylläkin tulee leikkimökki tytöille.
Olimme myös taas kerran kesälomareissulla. Tällä kertaa suuntasimme siskon perheen ja äitini kanssa nokat kohti Vaasaa. Kyläiltiin sedän ja vaimonsa ihanassa kodissa ja jatkettiin sieltä ilman äitiä Wasalandiaan. Äiti jäi nauttimaan sedän luokse mukavasta seurasta ja herkullisista tarjottavista.


Wasalandia oli kyllä täydellinen paikka lapsiperheelle. Sieltä löytyi jos jonkinmoista karusellia ja pomppulinnaa pienillekkin lapsille. Itse uskaltauduin vain tukkijokeen, kummitustaloon ja 4D-(vai 3D?) elokuvaa katsomaan.

Neulerintamalla on aika hiljaista. Valmiiksi saakka ovat ehtineet vain esikoisen sukat. Nekin olivat paria vailla varmaan kolmisen viikkoa, kunnes tänään päätin ahertaa toisenkin valmiiksi. Mulla on krooninen toisen sukan syndrooma. Tällä hetkellä on puikoilla samanlaiset sukat kuopukselle, merinovillahousut, Minttumaari ja suunnitteluasteella muutama muukin työ.
Päätin pitkän harkinnan jälkeen purkaa vironvillasta aloittamani Kellokukka -huivin ja aloitin samasta langasta tuon Minttumaarin. Onnistuin vain taikomaan siihen jonkin massiivisen virheen, joten huivi lensi nurkkaan jäähylle odottamaan parempaa mielenkiintoa purkamiseen tai virheen analysoimiseen ja ratkaisemiseen.
Pellavalangasta aloittamani Shettiskin sai purkutuomion. Neulon sen kyllä, mutta tällä kertaa isommilla puikoilla. Siitä oli tulossa jotenkin liian tiivis ja pieni.


Ohje: oma (palmikkojoustin, tavallinen kantapää, sädekavennus)
Lanka: SandnesGarn Lanett, haalea sinivihreä
Puikot: 2,5 metalliset Novitan sukkapuikot


Liityin jokin aika sitten Neuleolympialaisiin ja nyt olen miettinyt mitä neuloisin kisaneuleena. Olen soutanut ja huovannut mm. Sagittarian ja joidenkin pitsisukkien välillä. Tällä hetkellä taas voisi olla mieluummin innostusta vaikkapa johonkin paitaan tai tunikaan. Huoh. Alkaa kohta tulla kiire päättää, kun silmukat pitäisi luoda 8.8. Jään kuitenkin vielä miettimään.

Törmäsin myös Kipakan blogissa huivivaihtoon ja osallistuin. Odotan jo innolla, vaikka noissa olympialaisissakin on oma hommansa..

Ps. Olen unohtanut mainita, että sain Ankilta tunnustuksen. Kiitos paljon Anki! Olen otettu!


Tällä kertaa en laita tätä eteenpäin. En vain osaa valita monista hyvistä :)

torstai 17. heinäkuuta 2008

Unelmien Sinisalo

Nyt kotiini voi kurkkia täältä.
Blogi on vasta pari päivää sitten perustettu eikä sisällä vielä sisustuskuvia, mutta kyllä sinne niitäkin jossain vaiheessa ilmestyy. Ihan mukavaa vastapainoa käsityöjuttuihin.

tiistai 15. heinäkuuta 2008

Sukkelit


Tuli neulottua nilkkasukat, kun ei muka ollut tarpeeksi keskeneräisiä töitä. Se vaan menee niin, että jos ne keskeneräiset ei kiinnosta ja saa päähän jotain muuta neulottavaa, niin neulottava se on tai muuten ei tule neulottua yhtään mitään valmiiksi asti. Näihinkin meni muutama päivä, kun olivat liian ykstoikkoista neulottavaa, vaikka opinkin sukkia neuloessa kaikenlaista uutta (tiimalasikantapää meni ekaa kertaa oikein, nauhakavennusta en oo ennen kokeillut).


Itseasiassa sain idean sukkiin, kun mulle nousi kuume ja oli aivan mahdottoman kylmä. Etsin aikani kaapista villasukkia kunnes luovutin. Löysin ainoastaan vuosia vanhoja ja erittäin nukkaantuneita seiskaveikkasukkia sekä ainoastaan yhden puoliskon joskus jouluna neulomistani polvisukista. Missähän senkin pari lienee.. Ajattelin että neulon siis sukkia aina silloin kun tuntuu ettei mikään muu innosta. Niille ainakin löytyy aina käyttöä.


Sukkia kuvatessa vasta oikeastaan opettelin käyttämään uutta kameraani. Viimeinen kuva meni täysin pipariksi, kun kamera ilmeisesti tarkensi sukkien sijasta taustalla olevan kiven :D . Aika hassua.
Nilkkasukat
Ohje: DROPS design: Malli nro FA-030
Lanka: DROPS Fabel
Puikot: sukkapuikot 2,5mm

Eilen illalla nuo sukat valmistuivat ja aloitin heti kättelyssä Nelli-Marialle (tai mahdollisesti ystävän tytölle, jos koko on väärä) merinoisia vaippavilliksia Loftista. On niin herkullisen väristä, että nautin kyllä neuloa noita. Valitettavasti tytöt eivä ole tänään antaneet mahdollisuutta neulomiseen. Nelli-Maria nukkui vain vaivaiset 10 minuuttia ekoilla päikkäreillään ja Viivi-Lotta halusi, että ollaan ulkona. Käytiinkin kuvaamassa puutarhan kukkia ja muuta mukavaa. Suunnittelin, että perustan uuden blogin kotia ja puutarhaa varten. Aluksi oli tarkoitus kirjoittaa kaikesta tähän, mutta toisaalta tahtoisin pitää tämän kuitenkin melkein kokonaan pelkkänä käsityöblogina. Katsotaan nyt.. Jos päädyn suunnittelmaani ratkaisuun, laitan tänne linkkiä siihen toiseenkin blogiin.

tiistai 8. heinäkuuta 2008

Aurinkokissa muisti minua tällaisella, KIITOS! Olen otettu :)


Säännöt menevät jotakuinkin näin:

1. Voittaja voi laittaa tunnustuksen omaan blogiinsa esille

2. Linkitä postaus siihen blogiin, mistä sait palkinnon

3. Nimeä vähintään seitsemän muuta blogia palkinnon saajiksi

4. Laita linkit näihin blogeihin omaan postaukseesi

5. Jätä viesti niihin blogeihin, jotka nimesit voittajiksi


Minä itse käyn päivittäin lukemassa varmaan lähemmäs 50 blogia, joten on hirmu vaikeaa valita vain muutama tunnustuksen saaja. Tässä nyt kuitenkin seitsemän (ei minkäänlaisessa paremmuusjärjestyksessä):

Hattarakaruselli (siskoseni blogi, tykkään siskon tyylistä kirjoittaa)
JaanaMaa (aivan mahtavia neuleita ja ompelutöitä ja selkeät kuvat)
Liinan villat (Suhteellisen uusi tuttavuus minulle, mutta varsinkin kuvat kolahti heti)
Sisäinen villapaita (kestosuosikki jo neuleharrastukseni alkutaipaleelta lähtien)
Mohairmetsä (kauniita kädentöitä ja kuvia)
Annen blogi (ripeä päivitystahti, mukana myös lapsiperheen arkea)
Iinu Land (jotenkin niin värikäs ja upea blogi)

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Särkyä ja suunnitelmia

Jotenkin on virta niin pois ettei jaksa oikein mitään tehdä. Eilen oltiin syömässä ja pelaamassa siskon ja miehen veljen luona oikein porukalla, kun äitinikin oli paikalla. Kesken kaiken muhun pukkasi kuume ja kurkkukipu. En varmaan ollut kovinkaan viihdyttävää seuraa, kun tsemppasin itseäni jaksamaan ja pysymään hereillä. Kotona olo alkoikin olla jo sietämätön ja jouduin turvautua särkylääkkeeseen, vaikka normaalisti en tykkää niitä kovin helpolla käyttää.
Ilta venyi ihan liian pitkäksi, kun kuopus päätti ettei halua nukkumaan. Minä kun taas olisin ollut jo kuuden maissa täysin kypsä kömpimään peiton alle.



Tänään olo on jo pikkuisen parempi, mutta virta on yhä pois. Pitäisi siivota, mutta kun ei jaksa. Pitäisi repiä esikoisen huoneesta tapetit irti, mutta kun ei huvita. Pitäisi jatkaa pellavaista Shettistä, mutta kun ei ole löytynyt edes siihen innostusta. Tänään ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni. Lainasin jo kirjastosta valmiiksi Anna Gavaldan Viiniä keittiössä -äänikirjan, johon voin uppoutua samalla kun neulon. Minä kun en ole vielä niin taitava, että pystyisin neuloa ja lukea samaan aikaan kirjaa.



Pihalla meidän vanha huvimaja huutelee. Mies haluaisi purkaa sen ja rakentaa/ostaa tilalle suurehkon leikkimökin tytöille. Minä taas tahtoisin kunnostaa tuon huvimajan, hommata sinne grillin ja kauniin sisustuksen ja sitten vielä lisäksi sen leikkimökin..
Tuo huvimaja on aivan läpimätä ja homeinen. Edellinen omistaja ei ole jaksanut pitää siitä huolta saatika kunnostaa sitä entiselleen. Muuten olisi maalauksen jälkeen tosi kiva paikka juoda vieraiden kanssa kahvia kesäiltaisin, mutta kun kahvittelut homeen keskellä eivät oikein tällä hetkellä innosta. Varsinkaan kun saa pelätä ettei kävellessään kolauta kyynärpäätään ikkunalautaan niin että koko Suvikoto on maan tasalla. Mies tässä yksi päivä kokeili mökin kestävyyttä ja työnsi seinää. Koko huvimaja heilui ja huojui. Se siis täytyisi joko purkaa tai sitten suoristaa "kivijalka" ja korjata koko maja lauta kerrallaan. Ehkä se purkaminen olisi järkevintä, mutta kun.. on tuo omalla tavallaan niin kaunis. Näen sen sieluni silmin vaalean siniharmaana kauniit verhot ikkunoissaan ja hyviä ystäviä täynnä.. Huoh.



Toinen "kiistan" aihe on edellisen omistajan rakentama kasvihuone. Se ei ole mikään erityisen kaunis näky, eikä kovin taitavasti edes rakennettu. Siihen on käytetty vanhoja materiaaleja, joten se on varsinainen kierrätyskasvihuone. Lasitkin ovat vanhat ikkunat.
Minun vaaleanpunaisten lasieni takaa siinä olisi kuitenkin potentiaalia vaikka mihin. Tomaatit ja kurkut eivät minulla tahdo säilyä hengissä, joten katselisin kasvihuonetta mielelläni jonkinlaisena viherhuoneena. Lattia laattaa tai lautaa, Ikkunoissa ohuet verhot, katossa kaunis kynttelikkö. Seinien vierellä penkit värikkäine tyynyineen ja keskellä lattiaa pitkä pöytä kesäherkkuja notkuen. Huoh.. taas.
Mies ei katsele ihan yhtä vaaleanpunaisten linssien takaa ;) .



Onpa tuossa pihassa vielä yksi tarpeeton lautakasa. Se on isävainaani koiravainaallemme rakentama koppi. Koira ei ollut siellä koskaan. Syykin on hyvin yksinkertainen. Se ei mahtunut sinne noin pienestä oviaukosta.
Minä suunnittelin, että rakennan kopin ympärille aitauksen ja siinäpä on marsurouville oiva kesäkoti. Tämän suunnitelman jopa aion toteuttaa. En kylläkään vielä tiedä minkä vuoden kesällä.


Jotta en nyt ihan patalaiskaa kuvaa itsestäni anna, niin kerronpa nyt sitten, että olen minä sentään pari vaipatinta saanut tuolle kuopukselle ommeltua. Ajattelin käyttää pikkuhiljaa noita kangasvarastojani pois, niin saa sitten taas ostaa uusia tilalle ;) . Tuossa on vielä kolmeen kierrätysvaippaan kankaat leikattuna ja framilonit ja tarrat ommeltuna, mutta kun kuopus ei tahdo antaa äidin istua saumurin ääressä. Jos vaikka huomenna ne vetaisisi valmiiksi asti. Vaipat alkaakin olla vähissä. Itseasiassa kylläkin siksi että jaksoin vasta tänään laittaa vaippakoneellisen pyörimään. Noloa.



SISÄTÄYTTÖVAIPPA
Malli: taisi olla Mummut
Kangas: sisäpinta bambusilkki, ulkopinta trikoo


TASKUVAIPPA
Malli: Elsa-Maijan kaava
Kangas: sisäpinta bambujoustofrotee, ulkopinta br PUL

Sitten vielä yksi suunnitelma tulevaisuuden varalle.
Lainasin nimittäin tänään kirjastosta viron kielikurssin ja sanakirjan. Olen jostain syystä ihastunut vironkieleen ja lueskelen mielelläni virolaisia neuleblogeja. Niitä kun ymmärtää aika hyvin ilman kielitaitoakin.
Toivon kovasti ettei viron opiskelun kanssa käy samalla tavalla kuin ranskan opintojen. Sain yhden kurssin käytyä Etäopistossa. Ihan ok numerokin siitä tuli, mutta mutta.. Jos joku nyt tulisi kysymään jotain ranskaksi, niin tuskin saisi multa vastausta. Ensinnäkään en luultavastikaan ymmärtäisi kysymystä ja toiseksi, en osaisi vastata siihen. Ainoa mieleen painunut lause on "Je suis une jeune fille" eikä sekään edes enää pidä paikkaansa (lause tarkoittaa vapaasti suomennettuna "Minä olen nuori tyttö").

Että tällaisia suunnitelmia :) .

perjantai 4. heinäkuuta 2008

Leikkikalu

Mulla on uusi leikkikalu. Se on aika kiva. Mies oli tilannut sen salaa synttärilahjaksi ja sain sen jo etukäteen. Jo jonkin aikaa olen haaveillut digijärkkäristä, mutta tulin sitten yhdessä miehen kanssa siihen tulokseen etten tarvitse kallista järjestelmäkameraa, kun kuitenkin kuvaan vain lähinnä blogia varten. Sain kuitenkin vähän paremman digikameran. Canon PowerShot S5IS. Tykkään kovasti. Ihan tarpeeksi tarkkoja ja selkeitä kuvia sillä saa. Katsellaan sitten sitä järjestelmäkameraa uudemman kerran jos vaikka innostuisin jollekkin valokuvauskurssille menemään.


Shettiksenkin lupasin kuvata jo pari päivää sitten. Kuvaaminen jäi, koska huivi ei jostian syystä pingottunut kunnolla. En kai sitten jättänyt tarpeeksi märäksi. Pingotan sen uudelleen, kunhan saadaan autotalli siivottua ja raahattua sieltä mulle iso styrox-levy pingotusalustaksi. Tuo työhuoneen matto kun ei ole ihan sama asia.

Malli: Shetland Triangle / Wrap Style
Lanka: Novita Rose mohair
Puikot: nelosen pitsiaddit


Naurattaa oikein, kuinka kävelen taas siskoni jalanjäljissä. Siskohan osti samanlaisen kameran jokin aika sitten. Toinen juttu taas on suihkulähdeallas, jonka sisko rakensi pihalleen miehensä kanssa. Nyt meilläkin on sitten lähes samanmoinen. Vielä tosin ilman kukkia sun muita hörpäkkeitä ja lisämausteita. Mun pari viimeisintä päivää on kulunut kaitsiessa omia ja siskon lapsosia, kun siskon mies on ollut meillä kaivuu- ja kivenkantohommissa. Kiitokset hänelle, sekä miehelleni, koska nyt meidänkin pihaa siis koristaa tosi nätti allas. Olen tyytyväinen. Vielä kun keksisi mitä tuohon ympärille laittaisi. Kasvattaisiko nurmikon, laittaisiko laattaa vaiko kenties soraa.. No.. Onhan tässä aikaa miettiä. Kesähän on vasta alkanut :) .


Tästä kaikki alkoi..

.. ja tähän päättyi. Vesi vain oli vähentynyt yön aikana. Oikeasti allas oli piripintaan vettä. Huilisti suihkuttaa vettä vähän muuallekkin kuin altaaseen ;) .

Tällä hetkellä puikoilla uusi Shettis Tapiolta ostamastani Dropsin Lin -pellavasekoitelangasta.

tiistai 1. heinäkuuta 2008

Yllättävä automatka


Käytiin eilen Keskisellä ja sain idean ajomatkasta Tapion kauppaan Päntäneelle. Valitettavasti ei oltais enää ehditty sinne ennen kaupan sulkemisaikaa, joten nielaisin pettymykseni ja ajettiin Keskiseltä suoraa kotiin.

Yöllä näin unta, että lähdettiin tänään Tapion kauppaan ja tietenkin heti herättyäni esitin miehelle ehdotukseni. Kovasta kurkkukivusta ja nuhasta kärsivä mieheni ei ollut asiasta innostunut, mutta viimein kolmen maissa käski pakata kimpsut, kampsut ja lapset autoon ja ei kun matkaan. Tytöt riitelivät, huusivat ja parkuivat koko matkan ja me miehen kanssa huokastiin helpotuksesta, kun viimein kurvattiin Tapion kaupan pihaan. Minun kesäni kohokohta!

Olin kuvitellut kaupan neliömäärältään isommaksi, mutta aivan mahtavasti siellä oli valinnan varaa, vaikka kuviteltua pienempi olikin. Niin siinä aina käy, että kun on paljon valinnan varaa, niin ei enää tiedä mitä ostaisi. Tutkailin vielä ennen lähtöä Tapion kaupan nettipuotia, ja katselin mitä lankoja ostaisin, mutta paikan päällä en muistanut enää yhtään mitä olin suunnitellut.

Mukaan tarttui sitten mulle paitalangoiksi sinapin keltaista Kamenaa, Nellille villahousulangaksi aivan ihanan väristä Loftia, kolme kerää sinappista Dropsin Alpacaa, kaksi viininpunaista Drops Lin -pellavalankakerää, kaksi Fabelia sekä kasa Kool-Aideja, Dropsin pyöröpuikot ja kahden kerroslaskurin pakkaus. Kaupanpäällisiksi sain kerän Novitan Jengaa.

Tuo pellavalanka oli ainoa, jota suunnittelin jo kotoa asti ostavani, mutta nyt sitten en tiedä mitä siitä tekisin. Olin suunnitellut huivia, mutta luulen ettei tuo ole ihan parasta huivilankaa. Olisiko jollain ideoita? Tietty sitä vois ostaa lisää ja neuloa jonkun Dropsin ohjeista, mutta olisko kenelläkään kokemusta esim. huivin neulomisesta tuolla langalla? Vaikuttaa aika jäykältä ja jotenkin halkeilevalta.

Leikkautin muuten lähes alaselkään ulottuvat hiukseni jokin aika sitten hiukan olkapäiden alapuolelle ulottuviksi. Nyt haikailen polkkatukkaa. Sellaista, jonka sais hätätapauksessa sutaistua taakse ponnarille. Uskaltaisikohan sitä..

PS. Shettis on pingottumassa. Huomenna ehkä kuvia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...