perjantai 31. joulukuuta 2010

ARVONTA

Kolmisen vuotta sitten perustin tämän blogin. Alunperin ajattelin kirjoitella blogia lähinnä itselleni, jotta muistaisin mitä töitä olen milloinkin tehnyt ja millaisia lankoja omistan. Lukijoita kuitenkin ilmaantui ihan mukavasti ja osa on varmasti jo poistunutkin. Välillä blogi on ollut aivan hunningolla, kun se paljon puhuttu "elämä" on haitannut harrastuksia ;) .

Kolmivuotiaan blogin kunniaksi päätin järjestää blogiarvonnan, johon voi osallistua seuraavalla tavalla:

* Jätä viesti tämän postauksen kommenttilootaan alkaen tästä päivästä ja päättyen 10.1.2011.
* Kerro kommentissasi mitä toivot blogiltani nyt kun uusi vuosi ja uudet kujeet alkavat.
* Jätä kommenttiin myös jonkinlaiset yhteystiedot (sähköposti tai blogisi osoite), jotta yhteydenotto helpottuu, mikäli arpaonni on kohdallaan.

Palkintoa en ole vielä päättänyt, mutta tilanteesta riippuen se voi olla esim. lankaa tai jotakin itse tehtyä. Kenties molempia.

Osallistua voi siis 10.1.2011 asti!

Arpaonnea kaikille!

torstai 30. joulukuuta 2010

Postaus ennen pulkkamäkeä

Malli: Omasta päästä (lähtösilmukat muistaakseni 60s)
Lanka: Novita Puro (Kanervikko ja Tundra)
Puikot: 4,5mm


Neuloin masuvauvalle pikkuiset vastasyntyneen villahousut. Tulihan niistä aikamoisen muotopuolet, mutta mitä pienistä. Pääasia, että ne lämmittää. Meidän talo ei ole näin talvisin mitenkään lämmin, joten villahousut tulevat varmasti tarpeeseen ja aion myös käyttää vauvalla ainakin osittain heti alusta asti kestovaippoja, joten villahousuja tarvitaan senkin takia.

Toissapäivänä alkoi äitiysloma. Pesin ja kuivasin kaikki 50-62-senttiset vaatteet ja nyt ne pitäisi vielä silittää. Olisin jo aivan valmis synnyttämään, mutta toivotaan nyt  kuitenkin, että vauva kasvaisi masussa vielä ainakin pari viikkoa. Tänään tuli rv 35 täyteen.

Synnytystä odotellessa on mukava katsella leffoja tai dokkareita ja neuloskella pientä kivaa. Tällä hetkellä puikoilla on kirkkaanpunaiset lapaset. Pari Purokerääkin on vielä jäljellä, jos vaikka jaksaisin toisetkin villikset neuloa. Lisäksi mulle on tänään tulossa lisää lankaa.. Sain anopilta vähän joulurahaa ja päätin käyttää ne, mihinkäs muuhun, kuin lankaostoksiin. Tilasin Kujeesta muutaman vyyhdin Cascade 220 -lankaa. En ole sitä vielä koskaan neulonut, mutta hinta-laatusuhde on kuulemma tosi hyvä. Viisi vyyhdillistä olen varannut tätä varten ja loput kaksi ajattelin käyttää tyttöjen pipoihin. En malta odottaa, että kello tulee neljä ja voin hakea paketin postista.


Malli: 60. Mohairsukat (Novita Talvi 2007) (omilla muutoksilla)
Lanka: Novita 7 veljestä (vaaleanvihreä, lila ja kirkkaanpunainen)
Puikot: Isommissa 4mm, pienimmissä 3mm

Nyt voin sitten paljastaa myös nämä loput joululahjaksi neulotut sukat. Kuvassa on siskoni tytöille neulomani pitsineulesukat, joiden ideana oli Novita Talvi 2007 -lehdessä olleet Mohairsukat. En jaksanut kaivaa lehden ohjetta esille, joten neuloin sukat vanhasta muistista ja tein siihen omia muokkauksia. Kantapäänä tiimalasikantapää, vihreissä sukissa nauhakavennus ja muissa sädekavennus. Isommat sukat neuloin 4mm:n sukkapuikoilla (vihreät kokoa 36-37 ja lilat n. 35) ja pienimmät taas tahkosin 3mm:n sukkapuikoilla, jotta sain niistä vähän pienemmät. En millään jaksanut alkaa miettimään silmukkalukuja. Pienimmät on neulottu nelivuotiaalle neidille, mutta en ole nähnyt mahtuivatko jalkaan. Niistä taisi tulla aika naftit.

Neuloin vielä yhdet sukat tällä samalla mallilla pinkistä seiskaveikasta anopille, mutta unohdin kuvata ne ennen paketoimista. Äidille annoin lahjaksi jo aiemmin postaamani Escalerilla -sukat.

Nyt täytyy lopettaa tämä jaaritus, laittaa itsensä ja lapsensa kuntoon ja lähteä pulkkamäkeen. Uskaltaiskohan sitä itsekkin.. Ehkä on parempi vain seurata vierestä ;) .

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Pukki muisti minuakin



Tää sai lahjaksi Tapion kaupasta kasan paita- ja sukkalankaa. Olisin mielelläni kierrellyt puodissa pidempäänkin ihailemassa valtavaa lankavalikoimaa, mutta sain luvan poiketa sinne kesken kylpylälomamatkan ja molemmat tyttäret olivat mukana, joten eihän siitä tahtonut mitään tulla. Loppujen lopuksi kahmaisin hyllystä Baby Merinoa kuopuksen villapaitaan, sekä Dropsin Alpacaa esikoisen paitaan. Pitihän sitä sitten saada vielä jotain "luksustakin" ja niinpä valitsin koriini myös vyyhdillisen Punta Yarnsin Merisockia.


Ja kattokaa nyt.. (vaikkakin kuva on sumea ja surkea huonosta valaistuksesta ja malttamattomasta kuvaajasta johtuen).. sain siskon tytöltä hänen ihan itse neulomansa tossut! Ovat ihan sopivat ja niin nätin petroolit. Sydäntä lämmittää aina saada jotain itsetehtyä. Vieläpä, kun taiteilijana on ollut lapsi :) .

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kaksi yötä jouluun on!


Täällä neulotaan pukinkonttiin. Siitä syystä siis blogihiljaisuus. Kuvan laitoin harmaasävyisenä, koska molemmat sukat ovat menossa lahjaksi ja lahjojen saajat saattavat ehkä lukea blogiani. Jää edes väri arvoitukseksi. Nyt nuo tummemmatkin sukat ovat jo valmiina ja puikoilla kolmannet. Vielä pitäisi neljännetkin ehtiä ennen kuin pukki koputtelee eteisen oveen. Aika kiirus tulee, mutta tulkoon.

Mikäli en ehdi kirjoitella enää mitään ennen joulua, haluan jo tässä vaiheessa toivottaa

OIKEIN RAUHALLISTA JA TUNNELMALLISTA JOULUA KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE JA SATUNNAISILLE OHIKULKIJOILLE <3

lauantai 11. joulukuuta 2010

Escalerilla -sukat










Anteeksi surkeat kuvat. Valo on huono ja lisäksi kameran patterit niin lopussa ettei sillä enää kovin tarkkoja kuvia saa aikaiseksi. Halusin kuitenkin jo esitellä valmiit sukat, koska näin niiden takia niin paljon vaivaa ja lopputulos kyllä miellyttää silmää.

Malli on siis omani. Käytin kuitenkin varressa ja teräosuudessa mallineuletta, joka on julkaistu Kauneimmat Neulemallit -kirjassa. Mallikuvio on s. 34, kuvio 33. Valmis kuvio toi mieleeni tikapuut, mutta Tikapuut -sukat ei oikein kuulostanut kivalta, joten avasin nettisanakirjan ja kokeilin tikapuut sanaa eri kielillä. Espanjalainen Escalerilla kuulosti korvaan parhaimmalta, joten valitsin sen.

Ohjetta väkersin samalla kun neuloin sukkia, mutta sitä täytyy vielä hioa, jos aion julkaista sen täällä. Ohjeeseen haluan myöskin paremmat kuvat, joten täytyy odottaa aurinkoisempia päiviä, uusia pattereita ja kunnon kuvaajaa. Nämä kuvat on ihan vaan itse napattu nopeasti aamuhämärässä.

Sukat menevät pukinkonttiin joko siskoni tytölle tai äidilleni. Molemmilla on suurinpiirtein saman kokoinen jalka enkä vielä osaa päättää kummalle ne annan. Sen näkee sitten aattona ;) .

torstai 9. joulukuuta 2010

Pitäis..

♥ etsiä joulukortteihin osotteet ja lähettää ne
♥ kirjoittaa kirje Saksaan ja Varkauteen
♥ lukea nuo pari Anna -kirjaa läpi ja lainata pari uutta ennen kuin kirjastossa alkaa joululoma
♥ neuloa kaksi työtä valmiiksi ja sen jälkeen vielä ainakin seitsemän joululahjaa
♥ paketoida autotallissa piilottelevat joululahjat
♥ käydä kaikki vanhat vauvanvaatteet läpi

.. mutta kun tuntuu että kaikki on jämähtänyt näille sijoilleen. Neuleet eivät edisty, koska koko ajan tekee mieli tehdä jotain muuta. Leffaa katsellessa neuloisin, mutta kun jostakin syystä kirjat kiinnostavat nyt enemmän kuin leffat. Näin käy ihan joka kerta.. Halua olis, mutta kun ei siltikään saa aikaiseksi.

maanantai 6. joulukuuta 2010

Pukin apulainen


Edellisen postauksen sukat on ihan hyvällä mallilla jo. Toinen on valmis ja toistakin jo jonkun verran tehtynä. Nämä pääsevät pukinkonttiin valmistuttuaan, vaikka toisaalta olisi tehnyt mieli pitää ne itselläni. On vaan jo kovaa kyytiä neulottava joululahjoja, jos meinaan saada edes jotakin itsetehtyä annettua.


Pukinkonttiin on menossa jotain muutakin puikoilla olevaa. Samalla tämä on ensikosketukseni Novitan Crystaliin. Ihan ok neulottava ja tykkään noista paljeteista tuolla välissä, mutta lanka karvaa aika tavalla. Saa nähdä miten toimii käytössä.

OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

Minä lähden tästä laittamaan lapset valmiiksi. Päätin kävästä tyttöjen kanssa äidin luona itsenäisyyspäiväkahvilla.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Suunnittelua


Arvaako joku, mitä täällä puuhataan? Kyllä vain. Kokeilen ihka ensimmäistä kertaa kirjoittaa neuleohjetta. En tosin tiedä julkaisenko sitä koskaan, koska sukan mallikuvio ei ole itse keksimääni, vaan mallineulekirjasta bongattu ja sukka muutenkin ihan peruskauraa. En edes tiedä vaikka joku olisi jo neulonut sukat samalla mallineuleella. Kunhan edes omaksi ilokseni kirjoitan muistiinpanot kunnolla ylös, että voin sitten halutessani neuloa täsmälleen samanlaiset sukat, kuin aikaisemmin.


Lankana on muuten yksi niistä jokin aika sitten koolaamistani Admiraleista. Aika kivan värinen. Tuollainen mukava semisolidi. Tässä alemmassa kuvassa tosin liian kirkas. Yritin muokata värejä niin, että mallineule erottuisi vähän paremmin. Eipä se kyllä tahdo erottua nytkään. Ehkä joku tummempi tasaisen värinen lanka olisi tuonut mallineuleen enemmän esille.

Aika kuluu mukavasti elokuvia katsellessa ja näitä sukkia neuloessa. Välillä pistän kerroksia ja silmukoita muistiin ja sitten taas puikot suihkii. Mutta hattua kyllä nostan heille, jotka jaksavat kirjoittaa ohjeen toisensa jälkeen monimutkaisille palmikkosukille tai isoille neuletakeille. Ei musta taitais olla siihen. Ulosanti ei tunnu olevan mulla ihan kohdallaan ja on tosi vaikea kirjoittaa ylös, mitä missäkin vaiheessa tekee niin että joku toinenkin sen voisi ymmärtää.

Nyt taidan jatkaa taas hetken neulomista, jotta saisin joskus ohjeen valmiiksi asti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...